Kacin: Nije sigurno da će Srbija dobiti kandidaturu

Izvor: S media, 23.Nov.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Nije sigurno da će Srbija dobiti kandidaturu

Poslanik u Evropskom parlamentu i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin rekao je danas da zbog nesprovodjenja sporazuma sa Prištinom nije sigurno da će Srbija 9. decembra dobiti status kandidata za prijem u EU.

- Srbija do danas nije poslala jasnu i razumljivu poruku iz koje bi se videlo da je odlučila da sprovodi dogovore sa Prištinom, što je od bitnog značaja za napredak prema cilju sticanja statusa kandidata - rekao je Kacin tokom susreta sa zamenikom predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vlade Kosova Slobodanom Petrovićem u Briselu.

Mihajlović: Sada je na potezu Evropa

Nacrt rezolucije EP o Kosovu neprihvatljiv za Srbiju

Beograd-Priština: Bez dogovora o prelazima (VIDEO)

Petrović, predsednik Samostalne liberalne partije, rekao je da većina gradjana Kosova želi da se vrati normalnom životu i napusti barikade na kojima su morali da budu zbog radne obaveze.

Razgovor se odnosio na dijalog Srbije i Kosova pod okriljem Evropske unije, a sagovornici su se složili o neophodnom hitnom sprovodjenju postignutih dogovora, pre svega onih o kosovskim carinskim pečatima, saopšteno je iz kabineta Jelka Kacina.

Petrović je tom prilikom rekao da takva delimična rešenja nisu dovoljno ambiciozna i da su "manje od rešenja predvidjenih u Ahtisarijevom planu".

Kacin i Petrović su najavili prisustvo na konferenciji ALDE (Saveza liberala i demokrata) i političkih partija Zapadnog Balkana, koja će 5. i 6. decembra biti održana u Beogradu.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.