Kacin: Hag uslov svih uslova

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Hag uslov svih uslova

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin ponovio je da je saradnja vlasti u Beogradu s Haškim tribunalom ključni preduslov za nesmetan nastavak procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u parlamentima zemalja-članica EU i uslov svih uslova za nastavak evropskih integracija.

Uz ocenu da to što je Beograd nedavno predao odgovore na Upitnik EK nedvosmisleno predstavlja početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nove faze evropskih integracija Srbije, Kacin je naglasio da je na vlastima sada da učine sve što je u njihovoj moći da ispune kriterijume kako bi obezbedile dobijanje pozitivnog mišljenja EK o kandidaturi za članstvo.

"Dobro su poznati centralni izazovi koji se moraju prevazići na uverljiv način. Puna saradnja s Tribunalom za ratne zločine u Hagu predstavlja 'uslov svih uslova' za nastavak integracija, ali ne treba zaboraviti druga otvorena pitanja koja moraju dobiti adekvatnu pažnju u najskorije vreme", rekao je Kacin za Danas.

Prema njegovim rečima, to su reforma pravosuđa, dijalog s Prištinom, pitanje restitucije, kao i problemi blanko ostavki i finansiranja političkih stranaka.

Kacin je pozdravio iskrenu spremnost srpskih zvaničnika da otpočnu dijalog s Prištinom što pre.

Kada je reč o izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i severu Albanije, Kacin je rekao da to mora detaljno da istraži Euleks, naglasivši da pitanja pokrenuta u izveštaju ne smeju biti korišćena u političke svrhe ni s jedne strane".

Talijan obecava da se moze napred i bez Mladica a nas brat slovenac da ne moze. Ja verujem slovencu, a vi?

А када ће Словеначки држављани бити оптужени од стране Хашког Трибунала за геноцид против војника ЈНА.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.