Kacin: EP podržava Srbiju, nema uslova za datum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: EP podržava Srbiju, nema uslova za datum

BRISEL -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da EP podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji jer će to biti dobit za ceo region i naglasio da za dobijanje datuma početka pregovora o članstvu EU neće biti nikavih uslova.

"Nikakvih uslova neće biti. Mislim da će EU sačekati rezultate izbora u Srbiji. Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne želimo da to bude predizborna trka ili predizborna tema", rekao je Kacin za radio Slobodna Evropa.

"Sve garniture koje bi eventualno morale da se formiraju moraće odgovoriti na kraju i na taj izazov - kada, kakvom dinamikom i kakvim kvalitetom hoće da idu dalje. Ali činjenica da će Crna Gora otvoriti poglavlje 23. i 24, kao prva poglavlja u pregovorima sa EU u sedmom mesecu ove godine, veliki je izazov i za Srbiju da odluči da li može ubrzati ili će stajati u mestu", dodao je Kacin.

Prema njegovim rečima, dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova bez prejudiciranja statusa i primena tog dogovora predstavljaju jedan od važnih uslova koji bi drastično popravio političku atmosferu u regionu i olakšao i proboje na svim drugim područjima.

Status kandidata na simboličnom nivou znači da je Srbija odlučna i posvećena da uđe u EU i da na tom putu napreduje brže, dodao je Kacin, ukazavši da Srbija mora da ubedi sve države članice EU.

Dodeljivanje Srbiji statusa kandidata on vidi kao značajan korak na putu ka sledećim koracima i ka ubrzanju evropske perspektive Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KACIN: EVROPSKI PARLAMENT PODRŽAVA SRBIJU

Izvor: Kurir, 27.Feb.2012

Nikakvih uslova neće biti. Mislim da će EU sačekati rezultate izbora u Srbiji. Mi ne želimo da to bude predizborna trka ili predizborna tema, rekao je Kacin ..BRISEL - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da EP podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji jer će to biti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.