Kacin: Da Srbija ubrza napredak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Da Srbija ubrza napredak

BEOGRAD -

Evropski parlament (EP) zainteresovan je da što više zemalja zapadnog Balkana ima status kandidata za članstvo u EU, a Srbija sada treba da nadoknadi propušteno vreme i da ubrza napredak na putu evrointegracija, izjavio je danas izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin.

Zainteresovani smo da što više zemalja zapadnog Balkana ima status zemlje kandidata i da se pažnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, koja je sada okrenuta više ka Islandu, ponovo vrati na jugoistočnu Evropu, rekao je Kacin u Beogradu, na konferenciji za novinare posle razgovora s predsednikom Odbora skupštine Srbije za evropske integracije Laslom Vargom.

Slovenački poslanik u EP kazao je da Srbija treba da nadoknadi propušteno vreme i da ubrza napredak na putu ka EU, a na vladi i političkim stranakama je, kako je istakao, da analizom izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije "dođu do spoznaja koje moraju uticati na rad vlade i skupštine".

Varga je izjavio da je sa Kacinom i, prethodno, šefom delegacije EK u Srbiji Vensanom Dežerom, razgovarao o napretku Srbije u evropskim integracijama i budućoj rezoluciji EP o Srbiji, za koju je danas istekao rok za podnošenje amandmana i koja treba da bude usvojena u januaru.

Kacin je najavio da će dijalog o toj rezoluciji biti nastavljen i da bi Varga sledeće sedmice trebalo da poseti EP, a da se planira i vrlo skora poseta Parlamentu predsednice Narodne skupštine Slavice Đukić-Dejanović.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.