Kacin: Crna Gora i Srbija vuku Balkan ka EU

Izvor: S media, 13.Okt.2011, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Crna Gora i Srbija vuku Balkan ka EU

Crna Gora i donekle Srbija su jedini primer napretka u evrointegracijama na Balkanu, ocenio je potpredesdnik Delegacije Evropskog parlamenta Jelko Kacin.

Potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope, slovenački poslanik Jelko Kacin ocenio je da Crna Gora i donekle Srbija "vuku" Balkan ka Evropskoj uniji.

Kacin je za podgorički internet portal >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Analitika naveo da, s druge strane, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Albanija "tapkaju" u mestu.

Dežer: Srbiji datum - bez novih uslova

File uručio Izveštaj EK Crnoj Gori

Evropski komesar File stigao u Beograd

Kacin je, medjutim, objasnio da Srbija morati "ne samo da nešto uradi na dijalogu s Prištinom već i sa članicom EU Madjarskom, koja nije zadovoljna zakonima koji se tiču pitanja restitucije i kolektivnog isključivanja Madjara iz tog pitanja".

"Kada govorimo o Kosovu, Srbija u ovom trenutku ima poteškoće sa dva granična prelaza na severu Kosova koja se zloupotrebljavaju i koriste za stvaranje iluzije da se tamo ratuje, što nikako nije istina", rekao je Kacin.

On je istakao da je "dijalog jedina poluga koja može da omogući Srbiji da ubedi bilo koga u EU da stvarno napreduje, a to istovremeno znači i implementaciju dogovorenog".

"S druge strane, treba reći i istinu narodu i javnosti o incidentu koji se desio na (administrativnom prelazu) Jarinje" i šta se tamo stavno desilo, odnosno koje isprovocirao dogadjaj, rekao je Kacin.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kacin o približavanju EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2011

Potpredsednik Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa zemljama jugoistočne Evrope Jelko Kacin ocenio je da Crna Gora i donekle Srbija "vuku" Balkan ka Evropskoj uniji, dok Bosna i Hercegovina, Makedonija i Albanija tapkaju u mestu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.