KURTI U ŽIVOM BLATU! EU spremila spremila drugi paket sankcija protiv lažne države

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 10:40

KURTI U "ŽIVOM BLATU"! EU spremila spremila drugi paket sankcija protiv lažne države

Niko mu više ne veruje.

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljufti Haziri izjavio je da je drugi paket restriktivnih mera Evropske unije već spreman i da će biti katastrofalan za budućnost tzv. Kosova, ocenjujući da su kaznene mere posledica neispunjavanja obaveza iz Ohridskog sporazuma.

On je za televiziju "Teve 1" rekao da je važno da vlada privremenih prištinskih institucija kaže zbog čega je tzv. Kosovo pod kaznenim merama.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Drugi paket je pripremljen i Vlada Kosova je obaveštena o tome. Govori se o ublažavanju prvog paketa, ali manipulativno je govoriti o rasterećenju iz prvog paketa kada nisu preduzete nikakve konkretne akcije da se ispune obaveze na osnovu Ohridskog sporazuma - rekao je Haziri.

On se ocenio da su kaznene mere EU posledica "lošeg" sporazuma iz Ohrida postignutog 18. marta.

Haziri je rekao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i njegova vlada traže spas u sporazumima iz 2013. i 2015. godine, a da zaboravljaju da su, kako je naveo, "ušli u živo blato sporazumom postignutim u Ohridu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.