KURTI OPTUŽIO SRBIJU ZA TRI GENOCIDA NA KIM: Predsednik Vučić oštro odgovorio lažnom premijeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2021, 15:39

KURTI OPTUŽIO SRBIJU ZA TRI GENOCIDA NA KIM: Predsednik Vučić oštro odgovorio lažnom premijeru

U Briselu tokom trilateralnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija uz prisustvo EU posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Žosepa Borelja i Miroslava Lajčaka, nastao je haos!

Kako se saznaje, Kurti je optužio Srbiju da je počinila tri genocida na KiM. Prvi je po njemu bio 1878. godine, a poslednji 1999. Vučić mu je žestoko odgovorio!

Predhodno se predsednik Vučić odvojeno sastao sastao sa Boreljom i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Lajčkom.

U Briselu napominju da se će se ova runda razgovora Vučića i Kurtija fokusirati na "napredak učinjen do sada" i "dogovor o sledećim koracima u dijalogu".

EU kao glavni posrednik u dijalogu zadovoljna je nastavkom procesa i održanjem dinamike sastanka uz ocenu da "nema nazadovanja u procesu" i da "obe strane znaju da moraju da idu ka kompromisu i rešenju".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić će na sastanku u Briselu pokazati listu napada na Srbe na KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2021

BRISEL - U Briselu je počeo trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i EU posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Žosepa Borelja i Miroslava Lajčaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Naslovne strane za utorak, 20. jul 2021. godine

Izvor: Beta, 20.Jul.2021, 08:10

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak 20. jul pišu o susretu u Briselu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, o slikama žrtava zločina za koje se sumnjiči Belivukov klan, o pretpostavci da će izbori biti u aprilu iduće godine i o virusu Zapadnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.