KPS zadužen za pratnju srpskih zvaničnika

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS zadužen za pratnju srpskih zvaničnika

Zamenik šefa Euleksa Roj Riv izjavio je danas da se ta misija EU neće uključiti u rešavanje spora nastalog nakon što su privremene prištinske vlasti zabranile ulazak srpskim zvaničnicima na teritoriju Kosova i Metohije i da je za njihovu pratnju tokom posete pokrajini nadležna Kosovska policija služba.

Riv je za Tanjug objasnio da se Euleks ne bavi pitanjem poseta srpskih zvaničnika Kosmetu već je to pitanje privremene vlade u Prištini i vlade u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i njihovih odnosa koji se odvijaju preko kancelarije specijalnog predstavnika EU na Kosmetu Pitera Fejta.

"Ono što je u našem interesu je da ne dođe do nemira i provokacija jer je Kosovska policijska služba zadužena za pružanje pratnje zvaničnicima koji ulaze i izlaze sa Kosmet", rekao je Riv, naglasivši da je pratnja zvaničnika u nadležnosti KPS-a, a ne Euleksa.

Riv je kazao da misli da ministru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću kao i državnom sekretaru u tom ministarstvu Oliveru Ivanoviću niko ne može zabraniti da obilaze svoje porodice na severu Kosmeta.

"Problem je jedino kada oni zvanično dolaze kao ministar i državni sekretar, kada posećuju enklave, prilikom određenih verskih manifestacija ili određenih sastanaka", rekao je Riv.

Predsednik privremene vlade Kosova Hašim Tači pismom, u koje je juče imao uvid prištinski list "Koha ditore", obavestio je specijalnog predstavnika EU na Kosmetu Pitera Fejta o tome da privremena kosmetska vlada neće više dozvoliti posete srpskih funkcionera južnoj pokrajini.

Tači je odlučio da zabrani posete srpskim zvaničnicima pokrajini zbog, kako je naveo list, nedavnih političkih izjava srpskih zvaničnika koje su okarakterisane kao provokacija.

Tači je suspendovao dozvolu za današnju posetu ministra Bogdanovića selu Prilužje na severu Kosmeta kao i sve druge zahteve koji su se odnosili na posete srpskih zvaničnika Kosmetu.

Bogdanović je tim povodom rekao Tanjugu da je zabrana njegove posete pokrajini politička provokacija i jednostrani potez takozvanih kosovskih institucija i da je krajnje vreme da Euleks spreči nerazumno ponašanje Prištine.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KPS zaustavila srpskog pomoćnika ministra

Izvor: S media, 19.Avg.2010

Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) zaustavili su danas u južnom delu Kosovske Mitrovice pomoćnika ministra za Kosovo i Metohiju Dragana Petkovića i, nakon kraćeg zaustavljanja, dozvolili mu dalji put, saopšteno iz policije...Regionalni portparol KPS Besim Hoti izjavio je da policija, koja...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.