KOMENTAR: Tabori

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMENTAR: Tabori

NE propušta briselska nomenklatura nijednu zgodnu priliku da na adresu Vlade u Beogradu uputi poruku da treba da se usaglasi sa zvaničnom spoljnom politikom EU. Na to je za „Novosti“ ukazao i šef delegacije EU u našoj zemlji Majkl Devenport. Kažu, što se više budemo približavali, to će ova usaglašenost morati da bude primetnija... A kojoj to zajedničkoj spoljnoj politici Srbija treba da se prikloni? Poziciji Sofije i Beča, koji su blagonakloni prema „Južnom toku“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ili ostalih zemalja? Oštroj politici baltičkih država ili blažoj, zapadnih članica, oko sankcija Rusiji? Realističnijem pogledu Luksemburga i Beča ili tvrdom odnosu Pariza i Kopenhagena povodom aneksije Krima? Kom taboru da se priključi u podeljenim stavovima oko Sirije? Da budemo sa drugima, ili uz London i Prag koji su odbili fiskalni pakt EU? Sa Španijom, Velikom Britanijom, Švedskom, Finskom, Rumunijom, Češkom, Slovačkom i Estonijom koji prihvataju genetski modifikovanu hranu ili da po ovom osetljivom pitanju budemo skeptični, zajedno s Parizom, Rimom, Atinom i Nikozijom? Hoćemo li biti s Italijom, Francuskom, Nemačkom, Španijom i Poljskom koji podržavaju operativnu komandu evropskih odbrambenih snaga, ili s Londonom, protiv? Uz pet zemalja članica EU koje nisu priznale Kosovo, ili, ne daj bože, s preostalima? Primera ima napretek... Neke prestonice neće zajedničku monetu, druge bi čvršće granice, treće traže privredni rast... Evropa bi, zato, najpre trebalo da se usaglasi sama sa sobom. I tek onda da od nas traži da se usaglasimo s njom.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

“Srbiji je mesto u EU“

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2014

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je u petak u Beogradu da Srbija može mnogo da doprinese Uniji, i da je zajednički interes obe strane da Srbija bude njena članica. ..Srbija može mnogo da doprinese EU: Đuzepe Manco, Jadranka Joksimović i Majkl Devenport.. .."Srbija ima mnogo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.