Izvor: Blic, 21.Maj.2022, 15:02

KOLIKO JE NEMAČKA ZAISTA ZAVISNA OD RUSKE ENERGIJE Embargo na ugalj i naftu i mogu da podnesu, ali zabrana uvoza gasa bi nanela težak udarac privredi

Kristijan Lindner, ministar finansija, i Rober Habek, ministar ekonomije, su 2. maja signalizirali da je vlada spremna da podrži zabranu EU na uvoz ruske nafte. Nemačka podrška omogućila je Evropskoj komisiji da 4. maja objavi da će predložiti takav embargo do kraja godine, iako se vlade svih 27 članica moraju složiti. Ipak, za industrijsku Nemačku, nafta predstavlja daleko manji problem od gasa. Nemački političari kažu da bi iznenadna zabrana uvoza ruskog gasa bila neizvodljiva, te se postavlja pitanje, koliko Nemačka zavisi od ruske energije?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.