Izvor: FXLider.com, 16.Okt.2012, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnja analiza za 16.10.2012

U iščekivanju EU samita pažnja je I dalje usmerena na situaciju u Španiji I pitanje da li će premijer Rajoy zatražiti pomoć ili ne. Za sada se spekuliše da će u toku narednog meseca verovatno doći do zvaničnog zahteva za pomoć mada mnogi analitičari smatraju da premijer Španije odugovlačenjem pokušava da dobije bolje uslove.Ministar Portugalije je potvrdio da će prosečna stopa poreza na prihod u 2013 godinin porasti na 11.8 pc sa 9.8 pc. Po njegovim rečima nova tranša pomoći ili restrukturiranje duga nosi sa sobom ozbiljne rizike. Tokom jučerašnjeg dana usled odsustva fundamenata Steling je nastavio da raste. Danas nas očekuju izveštaji o indeksu potrošačkih cena kao I o indeksu proizvodnih cena.US akcije su nastavile da rastu nakon što su maloprodaja u SAD-u I izveštaj o zaradi Citigroup nadmašili prognoze.Cena zlata pala je na najniži nivo u poslednjih mesec dana zbog zabrinutosti da globalna ekonomija usporava. Cena sirove nafte nastavila je da oscilira kako na njeno kretanje I dalje utiču suprotni faktori. Sa jedne strane zabrinutost zbog usporavanja globalne privrede I potencijalnog smanjenja tražnje utiče na pad cene dok sa druge strane kriza na Srednjem istoku povećava strah da može doći do problema sa ponudom što pozitivno utiče na cenu.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 16.Okt.2012

ZEW indeks ekonomske klime u Nemačkoj porastao je u odnosu na prethodni mesec kao i u odnosu na predvidjanja ekonomista. Rastom od 6.7 poena sada se ovaj indeks nalazi na -11.5 poena. I ako još uvek negativan ovo je ipak drugo za redom poboljšanje što pokazuje da su rizici za Nemačku ekonomiju...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.