Junker ne čeka, već pisao Mejovoj: Što pre, što pre...

Izvor: B92, 13.Jul.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker ne čeka, već pisao Mejovoj: Što pre, što pre...

Šef Evropske komisije Žan-Klod Junker i lider Evropskog parlamenta Martin Šulc traže od britanske premijerke Tereze Mej da što pre pokrene pregovore s EU.

"Rezultat britanskog referenduma stvorio je novu situaciju na koju Velika Britanija i EU treba uskoro da reaguju. Jedva čekam da usko sarađujem s Vama i očekuje da čujem kakve su Vam namere", naveo je Junker u kratkom pismu upućenom Terezi Mej.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Šulc je sa svoje strane uzrazio očekivanje da će uskoro sarađivati s novom britanskom premijerkom da bi se "što je brže moguće vratila stabilnost" u Evropi.

Tereza Mej preuzela je danas posle podne zvanično dužnost predsednice britanske vlade, posle odlaska Dejvida Kamerona.

Mej će imati zadatak da pokrene proceduru izlaska Velike Britanije iz EU u skladu sa odlukom Britanaca na glasanju 23. juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evropske birokrate poručile Terezi Mej: Što pre, što pre

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2016

Šef Evropske komisije Žan Klod Junker i lider Evropskog parlamenta Martin Šulc traže od britanske premijerke Tereze Mej da što pre pokrene pregovore s EU...- Rezultat britanskog referenduma stvorio je novu situaciju na koju Velika Britanija i EU treba uskoro da reaguju. Jedva čekam da usko sarađujem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.