EU i Kina dogovorile osnivanje radne grupe za čelik

Izvor: N1 televizija, 13.Jul.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i Kina dogovorile osnivanje radne grupe za čelik

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da je Evropska unija sa Kinom postigla dogovor da se formira radna grupa koja bi razmotrila suvišnu proizvodnju čelika u Kini, javio je AP.

Junker je novinarima u Pekingu izjavio da je jasno da je suvišna proizvodnja čelika povezana sa davanjem povlaščenog statusa Kini za tržište EU, što znači da bi kineski proizvođaći mogli više da izvoze u EU.

On je rekao da se sa kineskim premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Li Kećijangom dogovorio o "uspostavljanju platforme između Kine i EU radi razgovora o suvišnoj proizvodnji čelika".

Evropski proizvođaći čelika optužuju Kinu da prekomernom proizvodnjom obara cene na svetskom tržištu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kina i EU dogovorile osnivanje radne grupe za čelik

Izvor: Beta, 13.Jul.2016

Lideri Evropske unije (EU) dogovorili su s Kinom osnivanje radne grupe koja bi trebalo da razmotri preveliku proizvodnju čelika u Kini koju evropski proizvodjači optužuju da prodaje čelik po damping cenama.Situacija s čelikom povezana je i s time da li će EU dodeliti Kini status tržišne ekonomije.Predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.