Junker: Pukotine u evropskoj solidarnosti zbog migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Pukotine u evropskoj solidarnosti zbog migranata

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je na populizam u svom govoru na konferenciji o Stanju Unije 2018. u Firenci.

"Populisti i nacionalisti su imali materijala da nahrane svoja osećanja i povećaju distancu od drugih zahvaljujući migrantskoj krizi", rekao je Junker, prenosi agencija Ansa.

On je dodao da se na taj način solidarnost postepeno gubi.

Junker je naveo da su zemlje Severne Evrope "ponovo otkrile izraz koji prezirem - Mediteranski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klub" kako bi označile zemlje juga Evrope koje su suočene sa migrantskom krizom.

"To bi trebalo da se koristi samo u turizmu", dodao je on.

On je takođe kazao da Evropa i solidarnost idu zajedno i da je solidarnost deo osnivačkog dogovora Evrope.

Prema Junkerovim rečima, "postoje pukotine u evropskoj solidarnosti koje su postale očigledne u kontekstu migrantske krize", navodi Ansa.

"Ja sam bio među onima koji su verovali da moramo prepoznati dostojanstvo italijanskog i grčkog naroda koji su tražili više solidarnosti: mi smo im se pridružili, nismo mogli da napustimo te zemlje. Naš odgovor da im pružimo ruku nažalost je stigao kasno", zaključio je Junker.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker: Pukotine u evropskoj solidarnosti zbog migranata

Izvor: RTS, 11.Maj.2018

Zemlje Severne Evrope su ponovo otkrile izraz koji prezirem – Mediteranski klub, kako bi označile zemlje juga Evrope koje su suočene sa migrantskom krizom, rekao je Žan Klod Junker. . Predsednik Evropske komisije Žan...

Nastavak na RTS...

Pukotine u evropskoj solidarnosti

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2018, 08:53

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je na populizam u svom govoru na konferenciji o Stanju Unije 2018. u Firenci..."Populisti i nacionalisti su imali materijala da nahrane svoja osećanja i povećaju distancu od drugih zahvaljujući migrantskoj krizi", rekao je Junker. On je dodao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.