Junker:  Bez novih članica EU u narednih pet godina

Izvor: BKTV News, 15.Jul.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Bez novih članica EU u narednih pet godina

Žan-Klod Junker, konzervativac imenovan za novog predsednika Evropske komisije, izjavio je danas da se nijedna zemlja neće priključiti Evropskoj uniji tokom njegovog petogodišnjeg mandata.

Junker je istakao i da će “pregovori koji su u toku biti nastavljeni, posebno sa zemljama Zapadnog Balkana kojima je potrebna evropska perspektiva”.
“Novog proširenja neće biti u narednih pet godina”, rekao je Junker u Evropskom parlamentu, gde bi glasanjem danas trebalo da bude završena procedura njegovog imenovanja za novog predsednika Evropske komisije.
On je ocenio da Evropska unija treba da napravi pauzu u procesu proširenja kako bi se utvrdilo ono što je učinjeno sa dosadšnjih 28 članica Unije.
Junkera, koji je Luksemburžanin, na mestu predsednika Evropske komisije 27. juna su podržali lideri EU i pored protivljenja premijera Velike Britanije i Madjarske, Dejvida Kamerona i Viktora Orbana.
Izbor Junkera za predsednika Evropske komisije je izvestan zbog podrške tri proevropske grupe u Evropskom parlamentu, ali bi to moglo da se desi uz tesnu većinu pošto jedan broj poslanika odbija da ga podrži.
Novog predsednika Evropske komisija mora da podrži većina od 376 od ukupno 751 poslanika u Evropskom parlamentu.
 
Izvor: beta.rs
The post Junker: Bez novih članica EU u narednih pet godina appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nema proširenja EU u narednih pet godina"

Izvor: Akter, 15.Jul.2014

Novoimenovani predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da se nijedna nova zemlja neće pridružiti Evropskoj uniji u narednih pet godina

Nastavak na Akter...

Nema proširenja EU u narednih pet godina

Izvor: Večernje novosti, 16.Jul.2014, 14:48

NEĆE biti novog proširenja Evropske unije u narednih pet godina - jedna je od poruka novoimenovanog predsednika Evropske komisije Žana-Kloda Junkera (59) o planovima za njegov petogodišnji mandat na čelu Evropske komisije, koji počinje u novembru. Istovremeno, Junker je precizirao da se pregovori...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.