Jun moguć datum za otvaranje pregovora

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Dec.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jun moguć datum za otvaranje pregovora

Savet ministara EU bi, prema nacrtu zaključaka za decembarski sastanak u Briselu, trebalo ponovo na proleće 2013. da razmotri napredak u dijalogu Beograda i Prištine uz izglede da u junu odluči o otvaranju pregovora o članstvu Srbije u EU. Uslov za to je da se pitanja u dijalogu rešavaju "na zadovoljavajući način" i da se nastave reforme. U nacrtu zaključaka koje bi šefovi diplomatija EU trebalo da usvoje 11. decembra, navodi se da Savet pozdravlja novi zamah u reformi pravosudja, >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << kao i usvajanje amandmana na zakon o centralnoj banci. Savet ohrabruje Srbiju da ojača i dalje razvija reforme, posebno u oblasti vladavine prava, nezavisnosti ključnih institucija i poslovnog okruženja.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU razočarana BiH, pozitivno za CG

Izvor: B92, 12.Dec.2012, 08:47

Brisel -- Šefovi diplomatija zemalja članica EU u zaključku sa sastanka u Briselu pozitivno su ocenili napredak Makedonije i Crne Gore, dok je BiH dobila negativnu ocenu...U izveštaju Evropske komisije nakon dvodnevnog zasedanja Saveta ministara navodi se da je EU razočarana zastojem napretka BiH...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.