Još jedna kazna za Google zbog privatnosti

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna kazna za Google zbog privatnosti

Francuska je kaznila Gugl sa 150.000 evra zbog kršenja pravila o zaštiti privatnosti podataka, saopštilo je nacionalno regulatorno telo za digitalnu privatnost.

Prema navodima CNIL agencije, nova Googleova politika privatnosti, koja se primenjuje na sve njegove servise od mejlova do kalendara, nije dovoljno precizna u objašnjavanju kako i zašto prikuplja podatke od korisnika i ne definiše koliko će dugo čuvati te podatke.

Ovo su samo neki od problema na koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukazao CNIL.

Regulatorna tela Evropske unije takođe su saopštila da nova politika zaštite privatnosti korisnika Googlea nije u skladu sa evropskim pravilima.

Google, pak, tvrdi da je njegova nova politika jednostavnija od stare i da je u skladu sa evropskim pravom. Pošto kompanija nije promenila novu politiku, kako je od nje zatraženo, CNIL je odlučio da je kazni sa 150.000 evra. CNIL je takođe zatražio da Google na svojoj francuskoj stranici Google.fr istakne saopštenje o kažnjavanju.

Google je odgovorio da je tokom postupka koji je pokrenuo CNIL razjasnio svoju politiku zaštite privatnosti "i način na koji ona omogućava (Googleu) da stvori jednostavnije a efikasnije servise".

Iz saopštenja se ne vidi planira li Google da brzo plati kaznu.

"Pažljivo ćemo pročitati njihov izveštaj kako bismo odredili naredne korake", saopštio je Google.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna kazna za Google zbog privatnosti

Izvor: B92, 08.Jan.2014

Francuska je kaznila Gugl sa 150.000 evra zbog kršenja pravila o zaštiti privatnosti podataka, saopštilo je nacionalno regulatorno telo za digitalnu privatnost...Prema navodima CNIL agencije, nova Googleova politika privatnosti, koja se primenjuje na sve njegove servise od mejlova do kalendara, nije...

Nastavak na B92...

Francuska kaznila Google zbog kršenja zakona o zaštiti podataka

Izvor: Informacija.rs, 09.Jan.2014, 13:26

Francusko nacionalno regionalno telo za zaštitu podataka CNIL kaznilo je kompaniju Google sa 150000 evra zbog kršenja nekoliko odredaba francuskog zakona o zaštiti podataka. Novčana kazna od 150000 evra neće mnogo pogoditi kompaniju u finansijskom smislu. Mnogo neprijatnije za Google je to što...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.