Joksimović i Falkoni o evrointegracijama Srbije i saradnji

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović i Falkoni o evrointegracijama Srbije i saradnji

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Francuske Žan Lujem Falkonijem o evrointegracijama Srbije, nastavku saradnje dve države u procesu našeg pristupanja EU, bilateralnim odnosima i situaciji u EU i regionu, saopšteno je iz vlade.

Ministarka je obavestila ambasadora da je članstvo u EU strateški spoljnopolitički interes Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Ona je informisala Falkonija da Srbija intenzivno radi na pripremi novih poglavlja i da očekuje da, tokom predsedavanja Finske Savetu EU, otvori neka od njih.

Ministarka je posebno podvukla značaj nedavne posete francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegove poruke date u Beogradu da unutrašnje reforme EU mogu da se odvijaju uporedo sa politikom proširenja zasnovanom na jasnim kriterijumima.

Pored regionalne stabilnosti, kako je naglasila Joksimović, za Srbiju je naročito značajno uspostavljanje održivog, kompromisnog i trajnog rešenja za KiM.

Falkoni je rekao da će Francuska nastaviti da podržava evrointegracije Srbije.

On je ocenio da su rezultati reformi vidljivi, dodajući da smatra da bi one trebalo da budu intenzivirane i da je dobro što se, u tom smislu, vladavini prava i ekonomiji posvećuje posebna pažnja.

Joksimović i Falkoni su saglasni da su bilateralni odnosi u usponu i da ima kapaciteta za njihovo jačanje, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.