Joksimović: Poseta Italiji u pravom trenutku

Izvor: Večernje novosti, 11.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Poseta Italiji u pravom trenutku

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je poseta Italiji došla u pravom trenutku i da je još jednom potvrđeno da je Italija pouzdan partner Srbije na evropskom putu. "Italija je još predsedavajuća EU, mi imamo očekivanje da do kraja godine ili bar do kraja januara naredne godine otvorimo jedno poglavlje. Tražili smo podršku Italije za to i dobili smo podršku i puno razumevanje za opsežan reformski proces koji se sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Srbiji, za sve napore kojeje vlada Srbije učinila", rekla je Joksimović za Tanjug. Kako je istakla, prepoznat je značaj i odgovorna politika koju vlada Srbije sprovodi u pogledu regionalne stabilnosti. "Ocenjeno je kao izuzetno liderstvo i stav premijera Aleksandra Vučića u nekim situacijama koje su se nedavno dogodile. Srbija je prepoznata kao važan i siguran partner EU u budućnosti, kao faktor stabilnosti u regionu zapadnog Balkana", rekla je Joksimović. Ministarka je održala i predavanje na Institutu za međunarodne organizacije, koji ima tradiciju dugu 70 godina a na čijem čelu je danas bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini. "Predavanje je bilo izuzetno posećeno, veliko je bilo interesovanje i studenata i diplomatskog kora i predstavnika medija što pokazuje da je Srbija i dalje visoko na lestvici interesovanja i EU i Italije", rekla je ona. Tokom posete razgovaralo se i o ekonomiji, daljim investicijama, snaženju političkih odnosa. "Očekujemo i nove investicije iz Italije. Sve u svemu, mislim da je Italija pouzdan partner Srbije na evropskom putu", zaključila je Joksimović. Joksimović je danas razgovarala sa predsednikom Odbora za politiku EU u Senatu Vaninom Kitijem, predsednikom istoimenog Odbora u Donjem domu parlamenta Mikeleom Bordom, generalnim direktorom Direkcije za EU u Ministarstvu spoljnih poslova Italije Luiđijem Matiolom i predsednikom parlamentarne grupe prijateljstava Srbije i Italije Stefanom Dambruosom. Ona se juče sastala sa državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova, senatorom Benedetom Dela Vedovom, diplomatskim savetnikom italijanskog premijera Armandom Varikijom i državnim sekretarom za politiku i poslove EU u vladi Italije Sandrom Gocijem.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Joksimović: Poseta Italiji u pravom trenutku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2014

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je poseta Italiji došla u pravom trenutku i da je još jednom potvrđeno da je Italija pouzdan partner Srbije na evropskom putu..."Italija je još predsedavajuća EU, mi imamo očekivanje da do kraja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.