Joksimović: Očekujem da krajem juna otvorimo neko poglavlje

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 17:29

Joksimović: Očekujem da krajem juna otvorimo neko poglavlje

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je danas da očekuje da će Srbija krajem juna, posle izbora, otvoriti neko poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom.

Ona je, posle potpisivanja amandmana na Sporazum o pomoći Sjedinjenih država Srbiji sa američkim ambasadorom  Entoni Godfrijem u Beogradu, navela  da je uobičajeno da otvaranje poglavlja bude krajem juna.

Joksimović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekla da je juče telefonom razgovarala sa evropskim komesarom  za proširenje Oliverom Varhejiem.

"On je predložio da se sačini "non pejper", neformalni dokument koji bi pobrojao sve stvari koje se odnose na reforme  vladavine prava, i pozitivne i kašnjenja, i tamo gde ima većih očekivanja, da bi države članice do kraja juna, odnosno do kraja hrvatskog predsedavanja, mogle da se opredele da li će podržati otvaranje nekog poglavlja. Pretpostavljam da bi i Hrvatska volela da ima rezultat svog predsedavanja EU."

Izveštaj Evropske komisije o napretku zemalja kandidata koji utiče i na otvaranje pregovaračkih poglavlja odložen je za jesen zbog pandemije koronavirusa, kada će biti spojen sa velikim ekonomsko-investicionim planom za Zapadni Balkan koji je komesar Varhelji najavio pre pandemije, podsetila je  Joksimović.

Ona je navela da je Srbija spremna za otvaranje pet poglavlja (2, 21,14,27 i 28) koja se odnose na slobodu kretanja radnika, transevropske mreže,  transport, životnu sredinu, zaštitu potrošača i javnog zdravlja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Očekujem da krajem juna otvorimo neko poglavlje

Izvor: Beta Video, 22.Maj.2020

BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović rekla je danas da očekuje da će Srbija krajem juna, posle izbora, otvoriti neko poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.