Joksimović: EU integracije mehanizam ubrzanih reformi

Izvor: RTS, 11.Okt.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: EU integracije mehanizam ubrzanih reformi

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju na unutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države.
Jadranka Joksimović je naglasila da je važno to što je premijerka Ana Brnabić svojom posetom Briselu pokazala da je evropski put zapravo deo naše unutrašnje političke agende, a ne samo spoljnopolitička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << orjentacija države.

"EU integracije su za nas mehanizam ubrzanja reformi u našoj zemlji koje treba da donesu dobrobit našim građanima u smislu bolje i efikasnije uprave, boljeg životnog i ekonomskog standarda, više posla i perspektive za mlade, više putovanje, bolje obrazovanje", istakla je Joksimovićeva.
Dodala da je upravo zbog ovakvog stava Srbija i prepoznata u EU kao jedan od najozbiljnijih kandidata za članstvo.
Ministarka za evrointegracija, koje se nalazi se u Briselu u okviru delegacije Srbije koju predvodi premijerka Ana Brnabić, kaže da je u Srbiji ranije bilo puno proevropske retorike koja, prema njenom mišljenju, nije donela rezulate.
"U poslednjih 4-5 godina uporedo sa evrorealističnom retorikom idu reforme koje građani podržavaju i to je najjača garanicija i kredibilitet koji mi kao predstavnici Vlade i države imamo da nastavimo sa ovim putem", navela je ministarka.
"Dokle god građani razumeju da su evropske integracije perspektiva za njih i prilika da se stabilizujemo na unutrašnje i spoljnopolitičkom planu mislim da ćemo imati stabilnu podršku", dodala je Joksimovićeva.
Osvrnuviši se na najavljenu Strategiju o pristupanju Srbije EU do 2025. godine, Joksimovićeva ocenjue da je u pitanju okvirni rok koji treba da nam da dodatnu stimulaciju.
"Nisu nama najvažniji datumi, već da građani budu zadovoljni, a onda ćemo svi biti uspešniji kao društvo", zaključila je Joksimovićeva tokom posete Briselu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Joksimović: Cilj vlade da građani budu zadovoljni reformama

Izvor: Večernje novosti, 11.Okt.2017

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju naunutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države BRISEL - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.