Joksimović: Austrija pouzdan partner Srbije na putu ka EU

Izvor: BKTV News, 09.Jul.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Austrija pouzdan partner Srbije na putu ka EU

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je danas, u razgovoru sa političkim direktorom Saveznog ministarstva za Evropu, integracije i međunarodne poslove Austrije Janom Kikertom, da je za Srbiju i njen evropski put izuzetno značajna podrška koju dobija od Austrije kao i sve bolja bilateralna saradnja.
Foto: UNDP Serbia

Joksimović je naglasila da Srbija želi da bude prepoznata od strane EU kao ozbiljna i odgovorna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << država, koja preuzima inicijativu u realizaciji reformi neophodnih za ekonomski oporavak Srbije.
Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije, Joksimović je rekla da je usvajanje seta reformskih zakona preduslov za stvaranje uređenijeg investicionog okvira i dolazak većeg broja investitora, što je od značaja i za austrijske kompanije, s obzirom da je Austrija prva po investicijama u Srbiji.
Govoreći o toku pregovaračkog procesa, Joksimović je rekla da Srbija želi da najvažnija poglavlja budu otvorena u ranoj fazi pregovora, kao i da Srbija očekuje da će poglavlje 32 biti otvoreno u oktobru.
Kikert je naglasio da će Austrija biti pouzdan partner Srbije na putu EU i ocenio da su reforme ključne za ekonomski oporavak Srbije i dolazak stranih investitora.
 
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Austrija podržava evropski put Srbije

Izvor: Akter, 09.Jul.2014

Ministar pravde Nikola Selaković sastao se danas sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Austrije Janom Kikertom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.