Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2019, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimovć i Molina: Jasna podrška Španije Srbiji na putu ka EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i novopostavljeni ambasador Španije Raul Bartolomeo Molina kontatovali su danas u Beogradu da su odnosi dve države na izuzetno visokom nivou i da ima prostora za jačanje ekonomske saradnje, saopšteno je iz vlade.

Oni su razgovarali i o planovima Srbije u nastavku evropskih integracija i saradnji dve države u tom procesu.

Joksimović je ponovila da je članstvo u EU strateški spoljno-politički interes >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije i zahvalila Španiji na podršci koju pruža na putu evropskih integracija.

Ona je navela da generalno pozitivan izveštaj Evropske komisije, u kojem je kostatovan manji ili veći napredak u najvećem broju oblasti, ali bez nazadovanja, potvrđuje opredeljenost Srbije da sprovodi reforme.

Zahvalivši Molini na doslednom stavu Španije da ne prizna nezavisnost Kosova, ona je rekla da je Beograd spreman na nastavak dijaloga čim Priština ukine takse i dodala da je Srbija opredeljena za pronalaženje održivog rešenja, ali da Priština za razliku od Beograda, nije ispunila nijednu obavezu definisanu Briselskim sporazumom.

Ambasador Molina je rekao da je Srbija važan činilac regionalne stabilnosti i važan i pozudan partner EU, a da će Španija nastaviti da podržava evropski put Srbije.

On je konstatovao da ekonomske i reforme iz oblasti vladavine prava daju rezultate i da bi ih trebalo dinamično nastaviti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.