Johanes Han: Severna Makedonija i Albanija zaslužuju da otvore pregovore!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Johanes Han: Severna Makedonija i Albanija zaslužuju da otvore pregovore!

Odlazeći komesar EU za proširenje i susedsku politiku Johanes Han smatra da Severna Makedonija i Albanija zaslužuju otvaranje pregovora za učlanjenje u Uniju.

Severna Makedonija, smatra Han, napravila je znatan napredak, a najznačajnije je potpisivanje Sporazuma iz Prespe, kojim je rešen spor sa Grčkom.

- Prespanskim sporazumom, kojim je stavljen kraj na dugogodišnji spor oko imena države je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nešto što će biti deo istorijskih knjiga. Kada sam preuzeo funkciju, država je bila usred političke krize čije rešavanje je zahtevalo godine i brojne posete Skoplju. Počeli smo sa izjavom da neće biti proširenja EU, a sada pet godina nakon toga ostavljamo realnim i živim evropski put za Zapadni Balkan - kaže Han za medije.

On dodaje da će EU nastaviti da se zalaže za evropsku integraciju regiona, ne zbog izbora određene ličnosti koja će voditi resor proširenja, već zbog jasnog interesa Evropske unije.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.