Jeremić sa Ešton o predsedavanju UN

Izvor: B92, 26.Sep.2012, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić sa Ešton o predsedavanju UN

Njujork -- Predsednik GS UN Vuk Jeremić razgovarao je sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton kojoj je predstavio prioritete srpskog predsedavanja.

Kako je rečeno Tanjugu u Jeremićevom timu, Ketrin Ešton je upoznata i sa tematskim debatama koje će biti organizovane tokom zasedanja ove Generalne skupštine.

Razgovarano je i o sprovodjenju zaključaka konferencije o održivom razvoju Rio plus 20, koji se tiču ispunjenja milenijumskih ciljeva UN, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i novih ciljeva održivog razvoja. Jeremić je svojoj gošći predstavio ideju srpskog predsedavanja o unapredjenjom dijalogu izmedju Generalne skupštine i grupe najbogatijih zemalja G20. Dvoje političara je razgovaralo o svim ključnim političkim temama u svetu sa posebnim akcentom na Siriju i odnose Palestine i Izraela.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić sa Eštonovom o prioritetima srpskog predsedavanja

Izvor: Blic, 26.Sep.2012

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić razgovarao je danas u Njujorku sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton kojoj je predstavio prioritete srpskog predsedavanja...Kako je rečeno Tanjugu u Jeremićevom timu, Ketrin Ešton je upoznata i sa tematskim debatama koje...

Nastavak na Blic...

Jeremić sa Eštonovom

Izvor: RTS, 27.Sep.2012, 13:08

Prioriteti tokom predsedavanja Generalnoj skupštini UN i sprovođenje zaključaka o održivom razvoju, bili su tema razgovora Vuka Jeremića i Ketrin Ešton u sedištu Ujedinjenih nacija...Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić razgovarao je u Njujorku sa visokom predstavnicom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.