Jeremić: Neke sile stopiraju istragu o trgovini organima

Izvor: S media, 09.Jul.2011, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Neke sile stopiraju istragu o trgovini organima

Amerika, Britanija, Francuska - to su zemlje koje su zaustavile naš zahtev za nezavisnom istragom u slučaju trgovine organima na Kosovu i Metohiji - kaže Vuk Jeremić, šef srpske diplomatije.

Naš zahtev da istražitelji u slučaju trgovine organima na Kosovu i u Albaniji rade sa mandatom i da svoj izveštaj podnose Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u ovom trenutku, nažalost, zaustavili su oni koji imaju institucionalni kapacitet da to učine u tom telu, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kaže ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Jeremić: Istraga samo pod okriljem UN (VIDEO)

Jeremić: Pregovori sa EU 2012, Kosovo ne priznajemo!

Podrška Srbiji za nezavisnu istragu o trgovini organima

On je, pri tom, jasno ukazao da je reč o velikim silama SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj...

- Da li je time nestala i poslednja šansa da se sprovede nezavisna istraga pod pokroviteljstvom Saveta bezbednosti?

- Razgovori se nastavljaju. Želeo bih da verujem da ćemo u nedeljama koje su pred nama ipak uspeti da prevaziđemo blokadu i ostvarimo napredak. Ukoliko se to ne desi, biće izuzetno teško odupreti se utisku da u slučaju trgovine ljudskim organima na Kosovu postoji nešto što iz nekog razloga nikako ne bi smelo da izađe na svetlost dana.

- Evropska komisija bi u oktobru trebalo da da mišljenje o spremnosti Srbije da počne proces pristupanja EU. Da li je realno da u isto vreme dobijemo i status i datum početka pregovora?

- Taj cilj je ostvariv, ali moram da budem iskren i da kažem da je uspeh daleko od izvesnog. Mnogo toga će zavisiti ne samo od nas samih već i od političkih prilika unutar EU. Ne smatram da je bilo koji datum od presudne važnosti. Treba da nastavimo da radimo i da se koncentrišemo na sprovođenje evropskih reformi, bez obzira kada će se u formalnom smislu donositi odluke u pristupnom procesu.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Moćnici u Savetu bezbednosti stopirali istragu

Izvor: Beta, 09.Jul.2011

BEOGRAD, 9. jula 2011. (Beta) - Zahtev da istražitelji u slučaju trgovine organima na Kosovu i u Albaniji rade sa mandatom i izveštaj podnose Savetu bezbednosti UN, zaustavili su oni koji imaju institucionalni kapacitet u tom telu, izjavio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić...U razgovoru...

Nastavak na Beta...

Jeremić: Moćnici u SB stopirali istragu

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jul.2011, 09:35

/vesti online/ Zahtev da istražitelji u slučaju trgovine organima na Kosovu i u Albaniji rade sa mandatom i izveštaj podnose Savetu bezbednosti UN, zaustavili su oni koji imaju institucionalni kapacitet u tom telu, izjavio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.. . Vuk Jeremić: Tražimo pravdu...

Nastavak na TvojPortal.com...

Jeremić: Moćnici u SB UN stopirali istragu

Izvor: EMportal, 10.Jul.2011

Zahtev da istražioci u slučaju trgovine organima na Kosovu i u Albaniji rade s mandatom i izveštaj podnose Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija zaustavili su oni koji imaju institucionalni kapacitet u tom telu, izjavio je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.