Jeremić: Male šanse da Srbija dobije datum za pregovore

Izvor: S media, 09.Sep.2011, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Male šanse da Srbija dobije datum za pregovore

- Male su šanse da Srbija do kraja godine dobije datum za početak pegovora sa Evropskom unijom - rekao je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić na Forumu Srbija-EU. Ukazuje na to da je neophodno biti oprezan u predviđanjima, kada je reč o statusu kandidata.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio da su vrlo male šanse da Srbija do kraja godine dobije datum za početak pegovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropskom

unijom
(EU).

Jeremić je novinarima na Forumu Srbija-EU rekao i da treba biti oprezan u predvidjanjima da li će Srbija do kraja godine dobiti status kandidata za članstvo u EU.

"Kada se govori o statusu kandidata mislim da treba biti oprezan u predvidjanju. Ovaj proces treba posmatrati kao proces reformi", rekao je Jeremić i dodao da je uspeh reformi važniji od ocene iz Brisela.

Šef srpske diplomatije je naglasio da reformski proces u evrointergracijama treba nastaviti.

"Srbija nastavlja reformski proces u okviru evropskog procesa, bez obzira na to kojim će tempom napredavati u formalnom smislu u pristupnom procesu", kazao je Jeremić.

On je naglasio da je od presudnog značaja da se nastave reforme koje su u interesu gradjana.

Na pitanje novinara kakve su šanse da Srbija do kraja godine dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU Jeremić je odgovorio:

"Vrlo male".

On je dodao da u EU postoje problemi, pre svega ekonomski, koji imaju političke posledice što se odražava i na proces proširenja.

Stefanović: Smirivanje tenzija na Kosovu

Tadić otvorio Forum Srbija - EU (VIDEO)

Đelić: Spremni za početak pregovora!

Ministar spoljnih poslova Srbije nije želeo da komentariše izjave hrvatske premijerke Jadranke Kosor. "Što sam imao da kažem o tome, to sam rekao i iza toga stojim", rekao je.

Na pitanje hrvatskih novinara da li će se sastati sa šefom hrvatske diplomatije Gordanom Jandrokovićem koji učestvuje na današnjem Forumu Srbija-EU, Jeremić je odgovorio da takav sastanak "nije planiran".

Pored ministara i zvaničnika iz EU i regiona, medju više od 400 učesnika Foruma Srbija-EU u hotelu Hajat su i brojni privrednici, predstavnici medija i nevladinog sektora.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.