Jeremić: Bregzit posledica, a ne uzrok krize u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Bregzit posledica, a ne uzrok krize u EU

Referendum u Velikoj Britaniji i izlazak te zemlje iz EU nije uzrok krize Unije, već njena posledica, smatra kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić i dodaje da su pregovori između Londona i Brisela koji slede, prilika da se neke stvari promene.

"Ukoliko se neke stvari ne budu promenile u okviru EU, to neće biti poslednji referendum, niti poslednja kriza i poslednji problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa kojim će se Unija suočiti u budućnosti", ocenio je Jeremić u izjavi novinarima nakon sastanka Foruma mladih globalnih lidera u Beogradu, koji je organizovao CIRSD, čiji je Jeremić predsednik.

On je dodao i da je bila velika privilegija organizovati takav skup u Beogradu i biti domaćin mladim globalnim liderima svetskog ekonomskog foruma.

Sastanak u Beogradu je nastavak foruma održanog u Ženevi u avgustu prošle godine, a koji je doveo do uspostavljanja Radne grupe o Evropi (Task Force on Europe) i predstavlja deo inicijative "Mladi globalni lideri u spoljnoj politici".

Mladi globalni lideri su udruženje pod okriljem Svetskog ekonomskog foruma (WEF), koje okuplja uticajne ljude iz više od 70 zemalja, a koji imaju manje od 46 godina.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.