Jedan region jedno tržište: Konferencija o Zapadnom Balkanu u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 14:50

Jedan region jedno tržište: Konferencija o Zapadnom Balkanu u Novom Sadu

Konferencija o Zapadnom Balkanu "Jedan region jedno tržište - korak napred ka zajedničkom tržištu Evropske Unije" počela je u hotelu "Šeraton"u Novom Sadu. Organizatori su Pokrajinski Fond "Evropski poslovi", Fondacija "Konrad Adenauer" i Regionalni forum mladih lidera.

Osnovna tema dvodnevne konferencije je jačanje ekonomske saradnje i uspostavljanje zajedničkog tržišta na području Zapadnog Balkana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao za RTV da je Novi Sad prirodno mesto za takve susrete, ali i Srbija kao država.

"Pre neke dve godine sa Petrovaradinske tvrđave krenula je priča o Mini-Šengenu, odnosno ono što je danas definisano u okviru zajedničke saradnje Srbije, Severne Makedonije i Albanije kao Open Balkan. Sad želimo, naravno, da vidimo, i druge zemlje iz regiona kao deo tog procesa", istakao je Vučević.

On je napomenuo da je dobra prilika da sve izazove, sa kojima se, kako je objasnio, suočavali prethodnih godina, ali i ovih dana, definišemo kroz razgovor o zajedničkom tržištu, o slobodnom kretanju, robe, kapitala i usluga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.