Jedan radi za trojicu

Izvor: TvojPortal.com, 05.Sep.2011, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan radi za trojicu

/press online/ Zvanično - Prema izveštaju Ministarstva finansija, Srbija je ostvarila veću produktivnost od Rumunije i Bugarske, a u poslednje tri godine i od Makedonije. Sa terena - Ekonomisti i privrednici ipak tvrde da je tome doprineo manji broj radnika koji ima posao i koji se grčevito bori za svoje radno mesto
radnik


Produktivnost rada u Srbiji u prošloj godini povećana je za 2,8 procentnih poena i iznosila je 65 odsto prosečne produktivnosti u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Evropske unije, navodi se u Izveštaju o razvoju Srbije 2010, koji je izradilo Ministarstvo finansija.
Ekonomski stručnjaci pak upozoravaju da je ovaj rast samo druga strana medalje konstantnog pada broja zaposlenih i da, u stvari, sada za istu ili manju platu jedan radnik radi za trojicu.
Kako se navodi u Izveštaju, Srbija je tako ostvarila veću produktivnost od Rumunije i Bugarske, a u poslednje tri godine i od Makedonije. U periodu 2001-2008. produktivnost je rasla po prosečnoj realnoj godišnjoj stopi od 4,7 odsto, dok je zaposlenost opadala po stopi od 2,9 odsto godišnje.Ostatak teksta pročitajte na linku

ekonomijaSrbijaOTPUSTANJEproduktivnostrast produktivnostisanjenje broja zaposlenih

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.