Jedan dan iz života Evrope. Hronika. Četvrti deo

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2012, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan dan iz života Evrope. Hronika. Četvrti deo

07.12.2012. -

Savet EU za pravna i unutrašnja pitanja odobrio je kompromisni budžet EU za 2013.godinu, kao i izmene i dopune budžeta za 2012, koje predviđaju povećavanje troškova trezora za 6 milijardi evra, govori se u saopštenju EU. Ranije, tokom nekoliko nedelja članice nisu mogle da se dogovore o uvećavanju budžeta EU i sa tim u vezi, Evropska komisija nije bila u mogućnosti da plaća račune. Sada će Evropski parlament na plenarnoj sednici 12.decembra morati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da razmotri budžet i odobri, kako bi ova odluka stupila na snagu.

Povezivanje problematike ljudskih prava u Rusiji i prelaska na bezvizni režim od strane EU, može da dovede do zatezanja pregovoroa na neodređeno, izjavio je ambasador za posebna pitanja MIP Rusije Anvar Azimov. Ambasador je dodao da se Rusija sa razumevanjem odnosi prema činjenici da niz članova EU nema isti stav prema dijalogu sa RF, po pitanju bezviznog režima, i ne smatra celishodnim da neke članice ukazuje prstom.

Predstavnici partije Silvija Berluskonija danas su bili uzdržani na glasanju po pitanju poverenja vladi, nakon izjava ministra ekonomskog razvoja Korado Paseri o namerama bivšeg premijera da se ponovo kandiduje na izborima. Ranije je Berluskoni već pretio da će vladu lišiti svoje podrške. Posmatrači govore da sadašnja nestabilna politička situacija može da postane osnova za ucenjivanje pri rešavanju čitavog niza važnih pitanja na političkom dnevnom redu, koja uključuje i određivanje datuma izbora i prihvatanje reformi izbornog zakonodavstva.

Čuveni italijanski kompozitor Ennjo Morikone održaće večeras koncert u Moskvi u okviru njegove svetske turneje. Na programu će biti muzika za više od 400 filmova, kao i rad sa poznatim režiserima Kventinom Tarantinom, Romanom Polanskim, Oliverom Stounom, Pedrom ALmodovarom, Bernardom Bertolučijem i drugima.

Vlasnik listića koji je na lutiji „Evromilioni“ iz Velike Britanije osvojio 63,8 miliona funti, ne može podići svoju nagradu, jer je istekao predviđeni rok za podizanje nagrade, javlja BiBiSi. Ovaj novac će biti potrošen u humanitarne svrhe.

Izvor: Glas Rusije, foto: © flickr.com/ Ludo29880 / cc-by-sa 3.0    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vize

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.