Javio se Faraž: On nije razumeo zašto Bregzit

Izvor: B92, 08.Jan.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javio se Faraž: On nije razumeo zašto Bregzit

Pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije još nije razumeo razloge koji su naveli Veliku Britaniju da želi izlazak iz Unije.

To je izjavio u Briselu evropski poslanik i bivši lider kampanje za Bregzit Najdžel Faraž.

Faraž, koji se danas sastao s Barnijeom, pozvao ga je na kompromis o finansijskim obavezama u pregovorima o budućem trgovinskom aranžmanu, ocenjujući da je London već dosta toga učinio u tom smeru.

"Barnije zapravo nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razumeo zašto je došlo do Bregzita", naveo je na Tviteru Faraž, bivši lider antievropske stranke Ukip.

Britanci su se na referendumu u junu 2016. godine sa 52 odsto glasova izjasnili za izlazak iz člnastva u EU dok je 48 odsto bilo protiv. Faraž je, kako se smatra, imao jednu od ključnih uloga u kampanji za Bregzit.

"On (Barnije) ne razume uopšte da je imigracija igrala važnu ulogu u glasanju za Bregzit. Potpuno mi je jasno da britanska vlada još nije o tome razgovarala s njim", dodao je Faraž u video-poruci posle sastanka.

Velika Britanija i EU u februaru bi trebalo da pređu u drugu fazu pregovora, dok se prvi okviri o budućem trgovinskom odnosu dve strane ne očekuju pre aprila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.