Jačanje EU integracija

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje EU integracija

Balkanski fond za demokratiju Maršalovog nemačkog fonda SAD i Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu otvorili su poziv Jačanje EU integracija, u nameri da doprinesu procesu reforme i perspektivi članstva zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Opšti cilj ovog poziva je da doprinese demokratskoj konsolidaciji, institucionalnim reformama i trajnom miru i stabilnosti u Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji, kroz podršku inicijativama OCD u pravcu procesa EU integracija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa fokusom na specifična pregovaračka poglavlja, TO: Poglavlje 5 - Javne nabavke, Poglavlje 8 - Politika konkurencije, Poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna prava, Poglavlje 24 - Pravda, sloboda i bezbednost, Poglavlje 32 - Finansijski nadzor i Poglavlje 35 - Druga pitanja – normalizacija odnosa između Srbije i Kosova (samo za Srbiju).

Kako je navedeno, u okviru ovog poziva biće dodeljeni pojedinačni grantovi u visini od 25.000 do 100.000 EUR, a mogu konkurisati organizacije civilnog društva iz Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Aktivnosti se moraju odvijati na teritoriji Makedonije i/ili Crne gore i/ili Srbije, uz izuzetak aktivnosti koje se odnose na poglavlje 35 – OCD, koje moraju biti registrovane u jednoj od pomenute tri zemlje ali se ograničen broj aktivnosti može odvijati na Kosovu - navedeno je.

Period sprovođenja projekta je 12 meseci.

Konkurs je, dodaje se, otvoren tokom cele godine.

Za više informacija pogledajte portal eKapija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.