JOŠ JEDNA ZEMLJA EU ODOBRILA SPUTNJIK V: Planirano da kupe dva miliona ruskih vakcina

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 13:09

JOŠ JEDNA ZEMLJA EU ODOBRILA SPUTNJIK V: Planirano da kupe dva miliona ruskih vakcina

Slovački ministar zdravlja Marek Krajci odobrio upotrebu ruske vakcine Sputnjik V

Slovački ministar zdravlja Marek Krajci odobrio je upotrebu ruske vakcine "Sputnjik V" za borbu protiv korona virusa, saopštilo je resorno ministarstvo na svom sajtu i naglasilo da je korišćenje vakcine dozvoljeno do kraja avgusta.

Vakcina će se koristiti u Slovačkoj u skladu sa statusom izuzeća, koji joj je Ministarstvo zdravlja dodelilo kao leku koji nije registrovan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Osobe koje su zainteresovane da se vakcinišu "Sputnjikom V" moraće da obezbede pristanak u pisanoj formi kako bi potvrdili da su svesni činjenice da Evropska agencija za lekove za sada nije odobrila ovu vakcinu, prenosi TASR.

Vakcinacija će se odvijati na dobrovoljnoj bazi i neće biti ograničena starošću primaoca. Krajci je naglasio da je "Sputnjik V" već registrovan u određenom broju zemalja.

Slovački premijer Igor Matovič objavio je u ponedeljak da će Slovačka nabaviti dva miliona doza ruske vakcine "Sputnjik V".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.