JEZIVO PREDVIĐANJE Izbeglice će umirati u hladnim rekama Balkana

Izvor: Blic, 26.Okt.2015, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO PREDVIĐANJE "Izbeglice će umirati u hladnim rekama Balkana"

Izbeglice koje prolaze kroz balkanske zemlje u želji da stignu do Evropske unije će umirati od hladnoće kako se bude zima približila, rekao je u Briselu predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Junker je ovo izjavio uz napomenu da se Evropa raspada u pokušajima da se suoči sa najvećom humanitarnom krizom od Drugog svetskog rata.

“Svaki dan se računa inače ćemo uskoro videti cele porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako se smrzavaju do smrti u hladnim balkanskim rekama“, rekao je Junker.

On je istakao da je konačno rešenje za krizu urgetno kako bi se sprečio tragični scenario.

Evropski komesar za susedsku politiku Johanes Han dodao je da se oko 20 miliona izbeglica nalazi u dvorištu Evrope i da bi napadi Rusije i Irana na najveći sirijski grad Alepo mogao da proizvede momentalni udar na Evropu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.