JDP pokreće projekte za razvoj scenske umetnosti

Izvor: NaDlanu.com, 17.Maj.2012, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JDP pokreće projekte za razvoj scenske umetnosti

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) - Evropska teatarska unija finansiraće projekat Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji će ujedno biti i prva samostalna pozorišna produkcija te organizacije, izjavila je u četvrtak direktorka JDP-a Tamara Vučković.

BEOGRAD, 17. maja 2012. (Beta) - Evropska teatarska unija finansiraće projekat Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji će ujedno biti i prva samostalna pozorišna produkcija te organizacije, izjavila je u četvrtak direktorka JDP-a Tamara Vučković.Vučković je kazala da će u narednim mesecima JDP zajedno sa Francuskim institutom u Beogradu sprovesti dva programa koja treba da doprinesu razvoju scenske umetnosti.Francuski institut i JDP, uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, pokrenuli su i zajednički prevodilačko-scenski poduhvat pod nazivom Trans/skript koji bi pozorišnoj publici u Srbiji trebalo da približi novu francusku dramu.Dramaturg Miloš Krečković rekao je da su francusko pozorište i drama popularni u Srbiji, ali da ne postoji pravi uvid u najnovija dešavanja na savremenoj francuskoj teatarskoj sceni."Ovim projektom želeli smo da popravimo tu situaciju i postavimo platformu na kojoj će se razviti nova generacija prevodilaca dramskih tekstova", rekao je Krečković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.