JAD I BEDA! Ubijali srpsku nejač, a sad traže novac da Srbiji ne blokiraju put u EU?! HRVATSKOM IDIOTLUKU NEMA KRAJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAD I BEDA! Ubijali srpsku nejač, a sad traže novac da Srbiji ne blokiraju put u EU?! HRVATSKOM IDIOTLUKU NEMA KRAJA

Nekadašnji učesnici sukoba na prostoru SFRJ iz Hrvatske i dalje potražuju ratnu odštetu od Srbije!

Odštetni zahtevi, prema već podnetim tužbama, pojedinačno iznose od 1.000 do 80.000 evra, a podnosioci traže "satisfakciju za dane provedene u zarobljeništvu" i kako su dodatno istakli za svaku povredu koju su navodno zadobili tokom tog perioda.

Prave namere podnosioca ovih zahteva gotovo se mogu ilustrovati i imenom njihovog udruženja koje su nazvali "Hrvatsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora". Društvo ima čak i svoj dan, 14. avgust, a predsednik vukovarskog ogranka, Zdravko Komšić, izjavio je da ne vidi nikakav pomak po pitanju procesuiranja osoba koje su navodno bile odgovorne za njihovo zarobljavanje.

- Očekujemo od države da nam pomogne ili da mi njoj pomognemo kako bi dobili određenu odštetu ili satisfakciju za dane provedene po logorima. Isto tako želimo i da se ukine jurisdikcija Srbije za počinjene ratne zločine na teritoriji Hrvatske - rekao je Komšić za Večernji list.

Komšić je dodao da se većina ovih lica nalazi na poternicima, zbog kojih navodno se smeju da prelaze hrvatsku granicu, a koje su, kako navode, navodno nastale na osnovi njihovih priznanja za vreme boravka u zarobljeništvu.

Vrhunac apsurda je u tome što Komšić traži da se te poternice ukinu, a kao siguran put kojim bi se ovo ostvarilo, predlaže da se onemogući ulazak Srbije u EU.

Nekoliko njih čak je pokrenulo i privatne tužbe protiv Srbije.

Inače, dan Društva, koji obeležavaju kao "Dan logoraša", jeste zapravo dan kada je 1992. godine obavljena najveća razmena zarobljenika. Toga dana kod Nemetina je razmenjeno 714 ratnih zatvorenika.

Prema potpuno neverovatnim podacima, koje propagira Društvo, srpske snage su tokom poslednjeg rata navodno zarobile 30.000 hrvatskih boraca koji su se nalazili na području Srbije i Hrvatske?!

A koliko su informacije realne i tačne, naročito govori činjenica da je od spomenutih 30.000, status zarobljenika u Hrvatskoj dobilo tek oko 8.000 osoba.

KRIMI-SINDIKAT PUŠTA PIPKE: Albanske bande gospodare Evropom, a PRLJAVIM POSLOVIMA dogovaraju čak i preko Fejsbuka (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.