Izveštaji o napretku Srbije i Zapadnog Balkana na jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 20:08

Izveštaji o napretku Srbije i Zapadnog Balkana na jesen

Komesar za proširenje Oliver Varheji potvrdio je danas da će izveštaji o napretku zemalja u procesu pristupanja EU biti objavljeni na jesen, umesto u uobičajenom "prolećnom terminu".

"Na jesen, nadam se već u septembru, izaći ćemo sa paketom proširenja", najavio je Varheji.

Odgovarajući na pitanje predsednika Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera o terminu objavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovogodišnjeg paketa proširenja, komesar Varheji kaŽže da je čuo mnoga nagađanja o tome kako u zemljama članicama, tako i u regionu Zapadnog Balkana.

"Radimo dan i noć na krizi Kovid-19. Za sada je teŠko predvideti kako ekonomsku situaciju tako i sprovođenje reformi, a žželimo da predstavimo sadržajan i dobar izveštaj o napretku", rekao je Varheji.

Za septembar komesar za proširenje najavljuje i ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan koji će, kako navodi, zavisti od pregovora o novom višegodiŠnjem budžžetu EU.

"ŽŽelim da nastavim posao i da iskoritim zamah i konsenzus stvoren oko proširenja", poručio je Varheji u EP.

On dodaje da je fokus Evropske komisije u ovom trenutku na pregovaračkim okvirima za Severnu Makedoniju i Albaniju, a da će ti okviri, zajedno sa ažuriranim informacijma o napretku te dve zemlje, izaći u junu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brisel: Izveštaj o napretku na jesen

Izvor: RTS, 19.Maj.2020

Komesar EU za proširenje Oliver Varhelji potvrdio je da će izveštaji o napretku zemalja u procesu pristupnja EU biti objavljeni na jesen, umesto u uobičajnom "prolećnom terminu". . Odgovarajući na pitanje predsednika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.