Izjava Makrona ne doprinosi afirmaciji proširenja

Izvor: B92, 09.Nov.2019, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izjava Makrona ne doprinosi afirmaciji proširenja"

Podgorica -- Predsednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović kaže da je izjava francuskog predsednika data iz ugla interesa Francuske, pa i iz ličnog ugla.

Radulović smatra da sigurno neće doprineti prevazilaženju jaza koji evidentno postoji između različitih struktura u EU.

Makronova izjava, dodaje, svakako ne doprinosi ni afirmaciji procesa proširenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU.

Ta je izjava, kaže Radulović samo još jedan "dodatni teg na sve ono što je Francuska već dodatno uradila i što najavljuje da će da uradi u predstojećem periodu".

Zbog toga, dodaje, ne treba očekivati nikakve značajne pomake do kraja ove godine, a verovatno ni u prvoj polovini sledeće godine, bez obzira što, kako kaže, naši prijatelji iz Hrvatske imaju presedavanje.

"Ostaje da vidimo šta će se desiti 19. novembra, kakve to motive i metodoligu Francuska predlaže", rekao je Radulović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.