Izgubili su kontrolu

Izvor: B92, 18.Nov.2023, 21:21

Izgubili su kontrolu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da palestinska grupa Hamas više ne može da kontroliše Gazu.

"Palestinske vlasti su mi rekle da su spremne i voljne da preuzmu ovu odgovornost uz pomoć međunarodne zajednice", rekao je Borelj.

Tel Aviv je prethodno odbacio ideju da posle sukoba Palestinska samouprava upravlja Pojasom Gaze, ukazujući na odbijanje palestinskog predsednika Mahmuda Abasa da osudi napad Hamasa na Izrael.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borelj smatra da Hamas ne može više da kontroliše Gazu

Izvor: Danas, 18.Nov.2023

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj je ocenio danas na konferenciji u Bahreinu da "Hamas više ne može da kontroliše Pojas Gaze".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.