Izetbegović traži posredovanje EU zbog Pelješačkog mosta

Izvor: RTS, 08.Sep.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović traži posredovanje EU zbog Pelješačkog mosta

Bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović zatražio je da Evropska unija posreduje između BiH i Hrvatske da bi se našlo rešenje za gradnju Pelješačkog mosta.
Izetbegović je taj zahtev preneo šefu delegacije EU u BiH Larsu Gunaru Vigemarku, s kojim se sastao u Sarajevu.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje je nakon sastanka dostavljeno medijima iz Predsedništva BiH stoji kako je Izetbegović "iskazao očekivanje da će institucije EU u što skorijem roku pristupiti medijaciji između BiH i Hrvatske kako bi se ovo pitanje rešilo dogovorom, u interesu obe države, ali i same EU", prenosi Hina.
Izetbegović je Vigemarku preneo da cilj BiH nije da "spreči Hrvatsku u spajanju njenih teritorija, nego da zaštiti svoje interese i ostvari pravo na pristup otvorenom moru koje joj kao pomorskoj državi pripadaju po Konvenciji UN o pravu mora".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Spor o gradnji Pelješkog mosta: Izetbegović traži posredovanje EU-a

Izvor: SandzakPress.net, 09.Sep.2017, 13:53

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović zatražio je da Europska unija posreduje između BiH i Hrvatske kako bi se našlo rješenje za gradnju Pelješkog mosta. Takav zahtjev prenio je šefu delegacije EU u BiH Larsu-Gunnaru Wigemarku s kojim se sastao u Sarajevu. U priopćenju,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.