Iz BiH u Hrvatsku s vizama ili novim pasošima

Izvor: Mondo, 09.Maj.2013, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz BiH u Hrvatsku s vizama ili novim pasošima

Ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju 1. jula, državljani BiH moći će u tu zemlju da ulaze bez vize samo ako poseduju biometrijske pasoše.

Vlada u Zagrebu je utvrdila predlog stavljanja van snage sporazuma s Većem ministara BiH kojim su ukinute vize za tu državu. Predlog će biti upućen Veću ministara BiH.

Zamenik ministra spoljnih poslova Joško Klisović objasnio je da je od ulaska u EU Hrvatska dužna da primenjuje vizni režim po kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << državljanima BiH za ulazak u EU nisu potrebne vize samo ako su nosioci biometrijskih pasoša.

Podsetio je da je hrvatska vlada tražila saglasnost Evropskog veća da se državljanima BiH dopusti ulazak u Hrvatsku kao i dosad samo s ličnom kartom, ali s tim mora da se saglase sve članice EU.

Hrvatska je zbog prihvatanja viznog režima EU od aprila počela da primenjuje klasičan vizni režim za državljane Rusije, Ukrajine i Turske.

(Beta, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vize

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.