Ivanov da povuče odluku o Zaevu

Izvor: Radio 021, 02.Mar.2017, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov da povuče odluku o Zaevu

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini pozvala je predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da preispita svoju odluku o dodeljivanju mandata za sastav vlade.

Ona je pozvala Ivanova da povuče odluku u interesu svih građana, kao i da u skladu s ustavom, kako je rekla, poveri mandat kandidatu partije koja ima većinu u parlamentu. "Demokratska pravila predviđaju poštovanje volje većine i pozivamo predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Đorđa Ivanova da preispita svoju odluku o dodeljivanju mandata za formiranje vlade", izjavila je u Skoplju Mogerinijeva.

Ona je dodala da EU želi da ukaže, kao prijatelj Makedonije, na radnje koje predstavljaju, po njihovom mišljenju, ozbiljno kršenje demokratskih principa i demokratskog duha ustava Makedonije.

Mogerinijeva je poručila da poziva predsednika Makedonije da razmisli o svojoj odluci o dodeljivanju mandata. Mogerinijeva se prethodno danas sastala salidedorom VMRNO-DPMNE i bivšim premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim, kao i sa liderom Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranom Zaevom.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.