Italija uvela vanredno stanje zbog priliva migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2023, 20:29

Italija uvela vanredno stanje zbog priliva migranata

Italijanska vlada objavila je u utorak da je uvela vanredno stanje zbog migracija nakon "naglog porasta" priliva migranata preko Sredozemnog mora. Vanredno stanje će biti podržano početnim finansiranjem od pet miliona eura, saopštilo je Ministarstvo za more i civilnu zaštitu, i trajat će šest mjeseci. "Neka bude jasno, mi ne rješavamo problem, rješenje može zavisiti samo od odgovorne intervencije EU", rekao je ministar civilne zaštite,Nello Musumeci. Ova mjera će...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija proglasila vanredno stanje zbog ilegalnih migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2023

RIM - Italijanska vlada predvođena ekstremno desničarskom premijerkom Đorđom Meloni proglasila je u utorak vanredno stanje kao odgovor na hiljade ilegalnih migranata koji su posljednjih dana pristigli u zemlju, izvijestili su italijanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.