Italija nudi “super bonus” za plaćanje karticama

Izvor: NovaEnergija.net, 19.Okt.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija nudi “super bonus” za plaćanje karticama

Italijanski premijer Đuzepe Konte obećao je “super bonus” svima koji pređu s gotovinskog na plaćanje karticama, kao deo nastojanja njegove vlade da smanji izbegavanje poreza.
Ta mera je deo paketa koji je odobrila italijanska vlada, koji je poslat na odobrenje EU vlastima.
Konte je rekao da će planom nazvanim “Bezgotovinska Italija” podsticati upotrebu elektronskog načina plaćanja i na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << način smanjiti sivu ekonomiju.
Italijanska vlada je navela da će “super bonus” biti distribuiran početkom 2021. godine ljudima koji su koristili e-plaćanje u sektorima ekonomije u kojima se gotovina obično ne koristi.
“Uz to, postojaće i lutrija i specijalne nagrade povezane s elektronskim plaćanjem, ali i kazne za trgovce i preduzeća koji odbiju da koriste kreditne kartice”, stoji u saopštenju.
U Italiji, male firme, poput mehaničarskih ili vodoinstalaterskih, često nude popuste klijentima koji plaćaju gotovinom, a zauzvrat ne izdaju račune.
Izvor: Bankar.me
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.