Italija ljuta zbog odluke EU o dodatnom uvozu maslinovog ulja iz Tunisa

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Mar.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija ljuta zbog odluke EU o dodatnom uvozu maslinovog ulja iz Tunisa

RIM - U Italiji oštro prosvjeduju protiv zelenog svjetla koji je Europski parlament dao za veći bescarinski uvoz maslinovog ulja iz Tunisa.

Tunisu je dozvoljeno da izveze uvjetno 35.000 tona maslinovog ulja Evropskoj uniji u naredne dvije godine. Trenutno, gornja granica je 56.700 godišnje tona.

Talijanski ministar za poljoprivredu Maurizio Martina se požalio na šverc maslinovog ulja iz inozemstva u Evropu. Najavio je da će Italija pooštriti svoje kontrole u borbi protiv prevara. Kriminalci prodaju inferiorno maslinovo ulje kao "ekstra djevičansko" i izvoze kao originaln italijanski proizvod, žali se poljoprivredno udruženje Coldiretti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.