Istraga zbog krijumčarenja 119 stranaca u EU

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog krijumčarenja 119 stranaca u EU

ZAGREB - Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv jednog Afganistanca, desetero hrvatskih te jednog državljana Bosne i Hercegovine koje sumnjiči da su preko granice Europske unije prebacili 119 stranaca.

Osim za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj tužiteljstvo osumnjičene tereti da su djelovali u sastavu tzv. zločinačkog udruženja što je teža kvalifikacija kaznenog djela.

Uskok tvrdi da su se osumnjičenici >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od 21. rujna do 25. listopada ove godine u Zagrebu, prema ranijem dogovoru, "povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku te potom u Sloveniju i druge zemlje Europske unije".

U tom su razdoblju navodno u osam navrata iz Srbije u Hrvatsku prebacili 119 stranih državljana za što su primili najmanje 127.000 kuna i 17.700 eura koje iznose su podijelili prema ranijem dogovoru i ulogama u zločinačkom udruženju.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda je na Uskokov zahtjev odredio jednomjesečni istražni zatvor Afganistancu Sherzadu Shaidu Hilalu te hrvatskim državljanima Miodragu Bogdanu i Ediu Bradariću. Svi su zadržani zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a Afganistanac i zbog opasnosti od bijega.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.