Izvor: Blic, 01.Avg.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispad poniženih

Da je ministar Vuk Jeremić u UN objavio kako je Srbija proizvela atomsku bombu, čini se da bi imalo blaži efekat od onih nekoliko navrat-nanos sklepanih rečenica iz nekakve rezolucije kojom se traži od Saveta bezbednosti UN izjašnjavanje povodom jednostrane nezavisnosti Kosova, a posle mišljenja Međunarodnog suda pravde.

Nikakve vajde neće biti od te rezolucije, ona je samo epizoda u unapred izgubljenoj bici i još jedan uzaludni trošak nacionalne energije, ali je njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podnošenje otkrilo, tačnije, potvrdilo nešto drugo: ponižavajući i vazalski status Srbije u odnosu na globalne moćnike, oličene pre svega u EU i Americi, koja bez pitanja ne sme da uradi ništa, pa makar se to ticalo i njene teritorije koju su ovi bombama oteli i poklonili kao nazovi državu albanskoj nacionalnoj manjini.

Srbiji dakle, nije ostavljeno ni pravo da traži pravdu, ukoliko nisu konsultovani glavni delioci iste. Jer, kad je obznanjena rezolucija, kao opareni su skočili u Briselu i Vašingtonu, a ambasadori u Beogradu su brzo poskidali diplomatske rukavice i navukli togu gubernatora, deleći packe. Srbiji se prebacuje zbog „izneverenog partnerstva" (tekst rezolucije su srpske vlasti morale da zajednički napišu sa EU i usklade sa SAD), a prećutkuje se da to partnerstvo u realnosti ima nedvosmislenu formu diktata u kome je našoj državi namenjena samo uloga daktilografa.

Baš briga velike za tekst rezolucije, njih je zabolelo što se „državica pod starateljstvom" usudila da uradi nešto na svoju ruku, a to ne sme da se radi. I zato će biti kažnjena! A kaznenoj ekspediciji je na raspolaganju zavidan arsenal penala u beskonačnoj igri štapa i šargarepe, u kojoj je štap sve deblji i duži, a šargarepa u vidu perspektivne evropske budućnosti Srbije sve tanja i dalja!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.