Islamizacija Evrope – realna opasnosti ili igre prekookeanskih geopolitičara?

Izvor: Vostok.rs, 12.Jan.2015, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamizacija Evrope – realna opasnosti ili igre prekookeanskih geopolitičara?

02.01.2015. -

Poslednja dekada godine na izmaku očigledno je pokazala, pored ostalih problema koje preživljava savremena Evropa, problem daljeg suživota evropljana sa muslimanskim migrantima koji su preplavili njihove zemlje.

Razmera problema se ispoljila 22. decembra u starom nemačkom gradu Drezdenu koji pretenduje na zvanje kulturne prestonice Nemačke. Prvi put u čitavoj istoriji EU u tom gradu su održane demonstracije sa 17 hiljada učesnika protiv opasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << od islamizacije Evrope.

Slične demonstracije, mada i sa manjim brojem učesnika, istog dana su se odvijale u Berlinu, Minhenu, Rostoku, u Dizeldorfu i u drugim gradovima zemlje. A ako se setimo antiislamskih demonstracija koje su se održavale nešto pre toga, mitinga i piketa u Francuskoj, Španiji, Belgiji i drugim evropskim državama, tendencija je očigledna: protest raste, jača, postaje radikalniji.

Lider pokreta "Patriotski evropljani protiv islamizacije Zapada", koji u Nemačkoj organizuje ova protestna istupanja, Luc Bahman, u intervjuu za kanal Evronjuz objasnio je svoj stav ovako: Nemačka nije zemlja za imigraciju. Integracija označava ne samo živeti rame uz rame, već živeti na osnovu naših hrišćansko-judejskih vrednosti, našeg Ustava i naše nemačke kulture.

Zvuči tolerantno, mada i miriše na ksenofobiju. Tim pre kada čuješ da u akcijama pokreta kojim rukovodi Bahman, akivno učestvuju ultradesničarske i neonacističke organizacije.

Jednom reči, o toleranciji... Tačnije, o neuspehu politike tolerancije prema nekontrolisanoj migrancii u Evropu iz afro-azijskih zemalja... Kotao u kojem bi se ovi ljudski tokovi prekalili u evropljane, kao što se zna, ne može da uspe ni u Nemačkoj, ni u Francuskoj, ni u drugim državama Evrope. Adaptira se i asimilira vrlo mali deo migranata. Pa i oni spadaju u prve talase migracije. Oni koji su stizali u Evropu još nisu ni pokušavali da u zemljama koje su ih primile pokažu svoju kulturnu osobenost, religioznu netrpeljivost, svoje predstave o ispravnom životu.

Sada je slika drugačija. Čak u takvoj homogenoj evropskoj zemlji kao što je Poljska, gde više od 95% stanovništva čine Poljaci, a brojnost lokalnih Arapa, Bosanaca i Turaka ne premašuje više od 1%, prema opasnosti od islamizacije Evrope odnose se vrlo ozbiljno. I to je u mnogome vezano za uznemirenost koju izaziva krvavo divljanje Islamske države na Bliskom Istoku, čiji poglavari vide svoju namenu u uništavanju svih onih koji ne ispovedaju islam u onom obliku kako oni shvataju ovu religiju.

Međutim, postoji još jedan ugao iz kojeg čitava slika deluje potpunije. To je očigledna zainteresovanost SAD za to da njihovi saveznici – konkurenti u Evropi, žive u brizi za budućnost svojih evropskih tradicija i vrednosti. U strahu pred spoljnom opasnošću koja tobože potiče od Rusije. U strahu od unutrašnje opasnosti, koja potiče od muslimanske dijaspore koja islamizuje Evropu. A spasiti staru Evropu, ko bi mogao da sumnja, misija je SAD. Sa svim mogućnostima koje iz toga proističu, da se raspolaže Evropom kao američkom kolonijom.

Razume se, evropska budućnost ne ograničava se mračnim izborom: islamizacija ili trijumf radikalnog nacionalizma, koji svakog dana i svakog trena rađa nacizam. Uloga američke kolonije isto tako nije ni izdaleka jedino što preostaje. Treba samo na nov način oceniti okolni svet, imati u vidu sopstvene interese i sarađivati sa onima koji ih poštuju.

Viktor Samatin,

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Jens Meyer    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.