Incko nije predstavnik EU

Izvor: Beta, 09.Feb.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko nije predstavnik EU

BRISEL, 9. februara 2014. (Beta) - Zvaničnici u Evropskoj komisiji u Briselu su u nedelju ukazali da medjunarodni visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko "nije predstavnik Evropske unije".

Oni su se tako osvrnuli na izjavu Incka o tome, "ako se pogorša situacija, EU morati da razmotri upućivanje trupa" u BIH gde su izbili nemiri.

To su agenciji Beta rekli izvori iz slzuzbe visoke predstavnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << EU za spoljnu i bezbednosnu politiku, uz opasku da dodatne ocene stanja u Bosni i izjave Incka treba potražiti i u delegaciji EU u Sarajevu i u komandi snaga EU - Eufor, u BiH.

Incko je bečkom dnevniku "Kurir" rekao da će "jedan medjunarodni komitet u utorak sagledati situaciju" u BIH i, "ako dodje do zaoštravanja, moraćemo razmotriti i upućivanje trupa Evropske unije".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brisel: Incko nije predstavnik EU

Izvor: B92, 09.Feb.2014

Brisel -- Zvaničnici u Evropskoj komisiji u Briselu ukazali da međunarodni visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko "nije predstavnik Evropske unije"...Oni su se tako osvrnuli na izjavu Incka o tome, "ako se pogorša situacija, EU morati da razmotri upućivanje trupa" u BIH gde su izbili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.